הרימון שנמצא על כל שולחן חג בראש השנה הוא פרי בעל תכונות רפואיות חשובות ובהחלט כדאי לשלבו באכילה גם לאחר תום החג.
מעבר לכך שהוא טעים, מוסיף עסיסיות, צבע ורעננות למאכלים, הרימון עשיר באנטיאוקסידנטים ויטמין C, חומצה פולית, אשלגן, ומינרלים נוספים המקנים לו תכונות של שמירה על בריאות הלב, מניעת התפתחות גידולים סרטניים, האטת הזדקנות ושמירה על בריאות העור, הפחתת כולסטרול ולחץ דם.
כמו כן הרימון מומלץ לסובלים מאנמיה ומקשיי עיכול.
מחקרים אחרונים מראים שמיץ הרימון מצליח לעכב התפתחות תאי סרטן הערמונית וסרטן שד.
את מה שמגלה העולם המודרני ידעו כבר מזמן גדולי הרופאים בהיסטוריה- דיוסקוריאס-מראשוני הרופאים בעולם היווני, הרמב"ם שלנו, טוביה הרופא שחי במאה ה-17 שהמליצו עליו לטיפול בשלשול, מחלות עור, כאב ראש שלאחר שכרות, וקטילת טפילי מעיים.
תכונות נוספות הן היותו אפרודיזיאק(מעורר חשק מיני) ומחזק במצבי עייפות.
הכמות המומלצת היא חצי כוס גרגרי רימון או חצי כוס מיץ סחוט ליום ולמי שרוצה לשלב אותם כל השנה הם נמצאים בכמוסות שאני ממליצה עליהם עם הפירות והירקות הכי עשירים באנטיאוקסידנטים, מידע עליהם בקישור כאן
צבע המיץ מאוד חזק ומכתים ובפרס שימש אף לצביעת שטיחים.
שיטה טובה להוצאה קלה של הגרגרים ללא חשיפה למיץ היא לחצות את הרימון לרוחבו, להפוך כל מחצית , להניח על קרש חיתוך ולהכות עם כת של סכין או לסחוט במסחטת מיץ תפוזים עם ידית הידוק.
הפרי נשמר כחודש בקירור ואת הגרגרים ניתן גם להקפיא ולשמור לכל השנה.
בבית הורי נהגו לשלב את הרימון בארוחת החג כחלק מסלט תפוחי אדמה. הסלט שבאופן מסורתי הורכב מקוביות תפוחי אדמה מבושלים,ביצה קשה, אפונה, בצל קצוץ, מלפפון חמוץ ומיונז קיבל שידרוג מצוין בתוספת הרימון.
סלט נוסף שהגרגרים משתלבים בטעמו הוא סלט חסה, וגם לפזר אותו על אורז זה רעיון מצוין.
מתכונים מומלצים:
רוצה לתת לגוף את הטוב ביותר ולקבל ליווי נטורופתי בלחיצת כפתור ברגע שצריך?
כל הפרטים בלחיצה כאן